Welkom thuis en Beterschap

Actieve filters

Versiering welkom thuis; voor welke gelegenheden gebruik je deze? Er zijn in principe twee verschillende gelegenheden wanneer we iemand welkom thuis wensen. Als iemand een tijd in het ziekenhuis heeft gelegen en als iemand na een tijd thuis komt van een lange reis, militaire uitzending of vanwege werkzaamheden. 

Dit zijn twee totaal verschillende gelegenheden. Ze vragen dan ook om verschillende manieren van welkom heten. In dit blog geven we je tips hoe je iemand kunt helpen die in het ziekenhuis ligt en we noemen enkele ideeën hoe je een warm welkom organiseert voor iemand die lang van huis geweest is. 

Hoe help je iemand die in het ziekenhuis ligt?

Ga op bezoek

Tot een aantal jaar geleden was het heel normaal om op bezoek te gaan bij iemand die in het ziekenhuis ligt. Helaas heeft covid-19 dat flink veranderd. Niet al het bezoek wordt nog toegestaan of gewenst. Toch hoeft dit geen belemmering te zijn, want je zou een virtueel bezoek kunnen regelen. Vraag aan de patiënt, familieleden of het ziekenhuispersoneel wat de eventuele mogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld Skype, Facetime of Whatsapp gebruiken om te videobellen.   

Bied spontane hulp aan

Hulp bieden aan hulpbehoevenden, daar zijn we mensen voor. Als iemand in het ziekenhuis ligt of een familielid van hem of haar, dan heb je het druk genoeg. Misschien kun je koken voor ze, de huisdieren verzorgen, kinderen van school halen of het gras maaien. 

Geef bloemen of een kleinigheid

Een bos bloemen krijgen is altijd leuk, maar vooral als je in het ziekenhuis ligt. Het blijkt zelfs dat patiënten eerder genezen als er planten of bloemen in de kamer staan. Een kleinigheid geven aan iemand die in het ziekenhuis ligt wordt ook altijd gewaardeerd. Een simpel kaartje met een ballon doet het altijd goed. Je zou ook van te voren kunnen vragen of hij of zij iets vergeten is voordat ze naar het ziekenhuis gingen. 

Breng thuis in het ziekenhuis

Een ziekenhuiskamer is meestal maar een saaie ruimte. Dit kun je veranderen door spulletjes van huis mee te brengen naar de kamer. Breng bijvoorbeeld een foto van de kinderen of een huisdier. Een eigen koffiemok, krant, plantje of wat dan ook. Iets herkenbaars van huis is altijd fijn om om je heen te hebben. 

Schrijf een kaart

Sommige mensen staan iets te ver van je af om persoonlijk langs te gaan. Maar toch wil je degene sterkte wensen in moeilijke tijden. In dat geval is een kaart sturen het ideale middel. Je kunt dat doen als het persoon in het ziekenhuis ligt, maar natuurlijk ook als iemand weer naar huis mag. Het is altijd fijn om een kaart te ontvangen. 

Versier het huis met welkom thuis

Als iemand naar huis mag na een tijd in het ziekenhuis te hebben gelegen, dan is het erg leuk om versiering welkom thuis (link) https://feestwinkeldegoedekeus.nl/thema-persoonlijk/welkom-thuis-en-beterschap/ op te hangen. Het persoon zal blij zijn om thuis te komen, maar wil dan waarschijnlijk vooral rust. Natuurlijk is het een moment om blij te zijn, maar een feest organiseren is vaak niet erg gepast. 

Hoe verwelkom je iemand thuis die lang is weggeweest?

Een andere reden om versiering welkom thuis op te hangen is als iemand lange tijd van huis is geweest. Het kan zijn dat je zoon of dochter een lange reis heeft gemaakt of dat je partner vanwege werk lange tijd in het buitenland zat. Hoe dan, de thuiskomst vraagt dan om een feestje. Je kunt dat op twee manieren vieren: 

Een heerlijke avond samen

Is je partner lang weggeweest? Dan wil je vast genieten van jullie samenzijn zonder kinderen en familie erbij. Spreek met vrienden of familie af dat jij eerst intieme tijd alleen wilt hebben met je partner. Regel eventueel dat de kinderen ergens logeren. Maak gebruik van de tijd die jullie samen hebben, of het nu gaat om een hele dag of alleen om een avond. Ga samen in bad, drink champagne, regel een diner voor twee door catering aan huis en versier natuurlijk de woning! Nadat jij van je partner hebt genoten kan de rest van de familie de thuiskomer verwelkomen. 

Surprise party

Het persoon welkom thuis heten door middel van een surprise party is erg leuk om te doen. Je kunt dit op verschillende manieren organiseren. Een surprise party thuis houden is de meest gangbare manier. Trommel veel familie en vrienden op, versier het huis, laat de thuiskomer door één of twee personen oppikken en geniet van zijn of haar gezicht bij thuiskomst. 

Een ander leuk idee is om met enorm veel familie en vrienden de thuiskomer op Schiphol op te wachten. Vergeet niet om vlaggen, ballonnen en een welkom thuis huldebord mee te nemen. 

Versiering welkom thuis kopen

Komt er binnenkort een dierbare thuis na lang van huis te zijn geweest? Dan moet er natuurlijk toepasselijke versiering in huis worden aangebracht. Feestwinkel De Goede keus heeft een groot aanbod aan feestartikelen zoals versiering welkom thuis. We bieden allerlei artikelen in deze categorie. Op onze website vind je onder het kopje Thema Persoonlijk een link naar Welkom Thuis en Beterschap. 

Al onze artikelen kun je via onze website kopen. Wij verzenden gratis vanaf €35. Tevens bieden wij mogelijkheden aan tot het huren van verschillende feestartikelen zoals opblaasbare poppen, rode lopers en een photobooth. Wil je ons aanbod eens in levende lijve komen bekijken? Kom dan naar onze winkel in Heino, we verwelkomen je graag!