Thema Feest algemeen en Carnaval

Hierin zie je alles wat te maken heeft met algemene landelijke feesten, vaak grootschalig. Zoals de thema's Carnaval, Oktoberfeest, Hawaiifeest, Halloween, Foute party, Jaren 70 feest, Sinterklaas, Kerstdagen en Paasdagen. We hebben ons aanbod per thema in een rubriek gezet zodat je makkelijk en snel naar jouw feest kunt navigeren. Ga via het uitschuif selectie pijltje/plusje onder " categories " naar de juiste rubriek. Kijk hierin naar het ruime aanbod in feestkleding, accessoires en feestversiering.

Het aanbod hierin wordt regelmatig vernieuwd dus houd onze webshop goed in de gaten. Wanneer je de artikelen in het echt wilt zien, nodigen wij je uit om naar onze showroom in Heino te komen. Deze is slechts 10 minuten rijden vanaf Zwolle. Tevens is hier voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Actieve filters

Wat is er leuker dan een groot feest houden? Familie over de vloer of een huis vol met je beste vrienden, vrolijke muziek en allerlei soorten dranken en hapjes; mooier wordt het toch niet? Het maakt niet uit om wat voor feest het gaat, een verjaardag, een trouwdag of gewoon omdat je zin hebt om het leven te vieren. In dit blog geven we je tips en ideeën om van jouw feest een onvergetelijk moment te maken. We starten met een checklist, altijd handig om te hebben zodat je niets vergeet! Alvast een tip: sla benodigdheden in bij een feestwinkel.

Checklist voor het organiseren van een feest

Wil je een feest organiseren vanwege een speciale gelegenheid? Of wordt het gewoon eens tijd om goed uit te pakken? Je kunt een feest organiseren in een gehuurde zaal, maar natuurlijk ook gewoon thuis. Hoe dan ook, een goede voorbereiding is het halve werk. Om niets te vergeten kun je het best een checklist gebruiken. Wij hebben er alvast één voor jou gemaakt met de basisbenodigdheden voor een groots feest.

Gastenlijst

Wie wil je allemaal op je feest uitnodigen? Maak een lijst en zorg dat je niemand vergeet. De aanleiding van het feest bepaalt natuurlijk wie je wilt uitnodigen. Soms wil je een feestje voor alleen vrienden, bij verjaardagen nodig je natuurlijk ook familie uit. Als het echter gaat om bijvoorbeeld de opening van je eigen bedrijf, dan wordt de gastenlijst breder.

Kies een thema

Themafeestjes zijn erg leuk om te organiseren. Het is altijd een verrassing hoe de gasten zich verkleden en het maakt ze onmiddellijk vrolijk.

Zorg voor een uitnodiging

Nodig je gasten op een duidelijke manier uit, dat kan via een flyer of een digitale uitnodiging. Noem hierop de datum, de locatie, de tijd en het eventuele thema van het feest. Gaat het om een feest waarbij cadeaus gegeven worden, dan kun je eventueel vermelden wat je wensen zijn.

Wat is je budget?

Hoe duur wil je het feest maken? Je kunt zo groots uitpakken als je wilt, maar leuke feesten hoeven niet per sé duur te zijn. Wil je low-budget gaan? Vraag dan of je gasten zelf drank en hapjes willen meenemen.

Verwittig de buren

Zorg altijd dat de buren op de hoogte zijn als je thuis het feest viert. Je zou ze zelfs kunnen uitnodigen op het feest. Wie weet zijn het hele leuke mensen om een feest mee te vieren!

Zorg voor een eyecatcher

Een goed feest wordt vaak gedragen door de basisbenodigdheden: Muziek, drank en hapjes. Je kunt echter je feest iets extra’s geven door een speciale eyecatcher neer te zetten die gasten echt vermaakt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een photo booth of een suikerspinmachine.

tips voor feest organiseren

Organiseer spelletjes op je feest

Was je vroeger als kind ook zo gek op verjaardagsfeestjes of deed je graag oudhollandse spelletjes? Waarom geef je deze mogelijkheid niet aan je gasten op het feest. Je kunt bijvoorbeeld in verschillende kamers van je huis een ander spel neerzetten. Denk dan bijvoorbeeld aan een tafeltennistafel, twister of sjoelen in een andere kamer of een kamer met een roulette of pokertafel. Hollanders zijn gek op spelletjes doen, geef ze de mogelijkheid en ze hebben een onvergetelijke avond!

Hoe krijg je jouw gasten in een feeststemming?

Niets is erger dan een feest organiseren waar de gasten saai in een hoekje blijven staan. Hoe krijg je jouw gasten in de juiste feeststemming?

Zorg voor een thema

Themafeestjes zijn vanaf het begin gezellig. Hoe komt dat? Omdat je gasten elkaars outfit gaan bewonderen en een outfit zorgt ervoor dat mensen vrijer worden. Het is net als met carnaval! Zorg voor een duidelijk en vrij makkelijk thema bijvoorbeeld foute jaren 70-80 waardoor je gasten eenvoudig een outfit kunnen samenstellen.

Zorg voor goede verlichting

De juiste sfeer creëer je met goede verlichting. Organiseer je een discofeest, zorg dan voor discolampen en doe andere lichten uit. Voor een gezellig tuinfeest zou je heel goed tuinfakkels kunnen aansteken of slingers met lampjes aan de schutting of tussen bomen.

Bij een feest hoort muziek

Het is heel belangrijk om de juiste muziek voor jouw feest te kiezen. Verschillende feesten vragen om verschillende muziekstijlen. Voor een discofeest of een carnavalsfeest is het makkelijk kiezen, maar voor een verjaardag of viering van een trouwdag kies je hele andere muziek. Zorg ervoor dat de muziek niet te hard staat, niet alleen om geen ruzie te krijgen met de buren, maar ook zodat je gasten nog met elkaar kunnen praten.

Zorg voor comfort

Natuurlijk heb je het liefst dat je gasten de hele avond dansen. Maar je gasten houden ook van comfort. Zorg daarom dat ze ook rustig ergens kunnen terugtrekken en misschien even bijkomen van de drukte en harde muziek. Houd de temperatuur in huis of in de zaal goed in de gaten, misschien kun je iets open zetten als het te warm wordt.

Voorkom een verjaardagsfeer

Hoe ziet een typische Nederlandse verjaardag eruit? Iedereen zit in een kringetje op de bank of stoelen om de salontafel heen. Zo wil je natuurlijk niet dat jouw knalfeest gevierd wordt. Vier je jouw feest thuis? Om het kringetje te voorkomen kun je dan het best de meubels weghalen en statafels neerzetten.

Tips voor het organiseren van een feest

Feestwinkel De Goede Keus; alles voor een onvergetelijk feest

Ga jij binnenkort een feest organiseren? Feestwinkel De Goede Keus heeft alles in huis om van jouw feest een groot succes te maken. Het maakt niet uit wat voor feest je organiseert, wij leveren de benodigdheden! Voor geboorte-, verjaardag-, huwelijks- en themafeesten; je kunt bij van alles vinden om jouw feest aan te kleden. Je kunt dan denken aan bijvoorbeeld ballonnen, slingers, kleding en accessoires. Kijk eens rustig door ons enorme assortiment. Vanaf €35 euro verzenden wij gratis door heel Nederland!