18 jaar verjaardag

Ben je 18 jaar geworden? 18 jaar verjaardag? Verras de jarige op de achttiende verjaardag met feestversiering of iets anders uit deze rubriek. Zoek niet langer als je even niet meer weet wat je de jarige moet schenken omdat wij altijd iets leuks hebben. Versiering met ballonnen, slingers, kaarsen of soms een kadootje waardoor de jarige altijd blij wordt. Maak je keuze vanuit de webshop of kom langs in onze showroom in Heino zodat je alles in het echt kunt zien. Feestwinkel De Goede Keus, voor alle verjaardagen en overige feesten. Gratis parkeren en 10 minuten rijden vanaf Zwolle.

Actieve filters

Het organiseren van een 18e verjaardagsfeest voor je zoon of dochter kan behoorlijk uitdagend zijn. Zeker als je niet weet waar je moet beginnen. Bovendien gaat het nu niet meer om kinderen, maar om volwassenen. Dat betekent dat ze andere verwachtingen hebben wat het feest betreft. Hoe organiseer je dit en waar moet je rekening mee houden? 

Een feest voor een 18de verjaardag is wat uitgebreider dan een kinderfeest, maar als je een duidelijk plan volgt, dan komt alles goed. Het is belangrijk om de jarige in de organisatie te betrekken. Hij of zij zal duidelijke wensen hebben en precies weten wat wel of niet gewenst is. Daarnaast moet je zorgen voor een gastenlijst, entertainment en natuurlijk eten en drinken. Wat moet je verder nog doen om een succes van het feest te maken? We geven je enkele tips. 

Boek een populaire locatie

Je kunt natuurlijk een feest thuis organiseren, maar voor de 18de verjaardag wil je toch iets speciaals voor je volwassen kind? Ga daarom op zoek naar een goede locatie om het feest te vieren. Dat kan een zaal zijn in een restaurant, hotel of bij een sportvereniging. Er bestaan voldoende mogelijkheden op dit gebied. Dit heeft een groot voordeel, want waarschijnlijk is je tiener van plan om veel vrienden uit te nodigen. Als die met zijn allen door je huis dansen en gek doen, dan ben je achteraf niet blij! 

Regel geschikt vervoer

De gasten van de jarige zullen waarschijnlijk uit verschillende steden en plaatsen komen. Je kunt ze natuurlijk op hun eigen gangetje naar de locatie van het feest laten gaan, maar het kan ook een heel goed idee zijn om een partybus te huren. Deze kan de gasten op een centraal punt oppikken, naar de locatie brengen en weer op het centrale punt afzetten. Dat kan zijn op een station of een afgesproken plek waar ouders hun tieners weer op kunnen halen. Hier stel je ouders ook mee gerust. De partybus moet natuurlijk wel aangekleed worden met de juiste versiering 

Betrek het feestvarken bij de planning

Het kan aantrekkelijk klinken om een groot verrassingsfeest te organiseren voor een 18 jarige. Helaas kan dat soms ook wel eens verkeerd uitpakken. Je hebt bijvoorbeeld niet de juiste locatie gekozen, een foute DJ geregeld, verkeerde vrienden uitgenodigd etc. Een tiener kan nogal wisselende voorkeuren hebben, houdt daar rekening mee. Het is daarom slim om je dochter of zoon direct bij de organisatie te betrekken. Laat ze duidelijk maken wat hun voorkeuren zijn en wat hun eventuele antipathieën.

Kies een leuk thema

Tieners kunnen zichzelf misschien te oud vinden voor een themafeest, maar de meesten vinden het erg leuk om zich te verkleden. Het zorgt ervoor dat ze zich losser en vrijer gaan gedragen, hierdoor hebben ze meer plezier. Er zijn veel verschillende thema’s voor volwassenen te bedenken zoals een carnavalsfeest, Halloweenfeest of een tropisch Hawaï feest.  

Een goody bag voor tieners

Op kinderfeesten geef je vaak een goody bag mee aan de kinderen. Daarin zit meestal snoep of een eenvoudig klein hebbedingetje. Hoe volwassen je kind zich nu ook al vindt, iedereen vind het leuk om een goody bag te krijgen. Hierin kun je bijvoorbeeld een button doen met 18 jaar erop, glow sticks of een grappige zonnebril. De tieners hebben een speciale leeftijd bereikt, ze zijn officieel volwassen, mogen auto gaan rijden en alcohol gaan drinken. Hoewel je er voorzichtig mee moet zijn, kun je om dit te vieren ook een kleine alcoholische lekkernij in de goody bag doen, bijvoorbeeld een wodka-jellyshot. 

Leg het feest vast

Een 18e verjaardag is een belangrijke mijlpaal, deze gebeurtenis kun je daarom maar beter vastleggen. Zo wordt het een blijvende herinnering. Iedereen zal waarschijnlijk zijn of haar mobiel gebruiken om foto’s te maken, maar het is veel leuker om een fotograaf in te huren. Geef deze de specifieke opdracht om spontane foto’s te maken. Deze zijn veel leuker dan geposeerde foto’s. Heb je nog wat extra budget? Huur dan een fotohokje! Hier kunnen de gasten hun eigen foto’s maken, eventueel aangekleed met props. 

Zorg voor lekker eten en drinken

Eén van de belangrijkste voorwaarden voor een knallend feest is goed eten en drinken. De 18de verjaardag wordt geen feest waar de gasten met zijn allen rond de salontafel blijven zitten. Je kunt daarom het best meerdere tafels neer zetten waar verschillende soorten snacks en eten op geserveerd wordt. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan borrelhapjes, pizza punten, chips en patat. Zorg ervoor dat er voldoende keus voor alle smaken en voorkeuren. 

Wat drinken betreft kun je het best wat terughoudend zijn wat alcohol betreft. Er mag vanaf deze leeftijd gedronken worden, maar het is belangrijk om daar voorzichtig in te zijn. Bespreek het met jouw tiener en zorg voor ouderlijk toezicht.

Bij een feest hoort entertainment

Bij een knallend feest hoort muziek. Voor een 18de verjaardag zou het mooi zijn als je een DJ of band zou kunnen inhuren. Maar ook als je budget voor het feest beperkt is, dan zijn er nog voldoende mogelijkheden. Koppel je smartphone aan een set goede speakers en laat je zoon of dochter een eigen playlist samenstellen op Spotify. Wil je toch iets speciaals regelen wat niet heel veel geld kost? Huur dan een karaoke systeem. Hiermee kun je iets extra’s geven aan een geweldig feest. 

Versiering voor een 18de verjaardag

Ben je nog op zoek naar leuke versiering voor een 18de verjaardag? Feestwinkel De Goede Keus heeft een enorm aanbod van feestartikelen, versieringen en decoraties. Bij ons kun je alles vinden om de feestlocatie mooi aan te kleden. Ook verhuren wij speciale decoraties zoals opblaasbare poppen, rode lopers en een photobooth. Neem rustig een kijkje op onze website, vanaf €35 verzenden wij gratis in Nederland.