16 jaar verjaardag

Ben je 16 jaar geworden? Vier jij je Sweet 16 party op jouw 16 jaar verjaardag? Verras de jarige op de zestiende verjaardag met feestversiering of andere leuke Sweet 16 versiering. Zoek niet langer als je even niet meer weet wat je de jarige moet schenken omdat wij altijd iets leuks hebben. Sweet 16 versiering maakt het compleet. 16 jaar versiering met ballonnen, slingers, kaarsen of soms een kadootje waardoor de jarige altijd blij wordt. Maak je keuze vanuit de webshop of kom langs in onze showroom in Heino zodat je alles in het echt kunt zien.

Feestwinkel De Goede Keus, voor alle verjaardagen en overige feesten. Gratis parkeren en 10 minuten rijden vanaf Zwolle.

Actieve filters

Viert jullie kind zijn of haar 16e verjaardag en wil je daarom een groot feest geven? Er zijn een aantal leeftijden in een mensenleven die als mijlpaal gezien worden, de 16de verjaardag hoort daar zeker bij. Dat is ook de reden waarom de Amerikanen deze leeftijd op een speciale manier vieren. Het feest wordt dan een sweet sixteen party genoemd. Maar in Nederland is deze leeftijd op zichzelf al een feest waard, want je mag bijvoorbeeld op een brommer gaan rijden. Daarnaast wordt deze leeftijd een beetje gezien als de eerste stap naar volwassenheid. Geen verjaardagen meer met ouders, zusjes en broertjes, opa’s en oma’s en familie rond de salontafel. Nee, de 16de verjaardag vraagt om een groot feest met vrienden! Hoe kun je dat als ouder aanpakken en organiseren? In dit blog kun je er alles over lezen. 

Hoe vier je een 16de verjaardag?

Wil je een sweet sixteen feest voor jouw kind organiseren? Daar hoort een hoop Amerikaanse glitter en glamour bij! Denk dan aan galajurken, jongens in pakken, limousines, drank, hapjes, muziek, tuinfakkels en andere versiering. Je hoeft natuurlijk niet zo groots uit te pakken, je bepaalt helemaal zelf hoe ver je wilt gaan. Je kunt dit feest in je eigen tuin of huis organiseren , maar je kunt er ook voor kiezen om een goede locatie te zoeken. Grote groepen met jongeren kunnen een hoop troep veroorzaken, het is dan best prettig als je zelf na het feest niet hoeft op te ruimen. Er zijn veel opties, huur een kantine van de plaatselijke voetbalvereniging, een zaal in een sporthal of een daarvoor bestemde zaal bij een restaurant of bar. 

Maak een gastenlijst en stuur een uitnodiging

Je kunt alle gasten natuurlijk in kennis stellen door middel van een simpel Whatsapp bericht te sturen. Maar als je het feest groots wilt vieren, dan moet je het eigenlijk ook groots aankondigen. Dit kun je doen door speciale uitnodigingskaartjes te laten drukken. Je zoon of dochter kan bijvoorbeeld ook flyers uitdelen aan iedereen die mag komen. 

Vergeet niet om van te voren samen met je kind een gastenlijst te maken. Op die manier verklein je de kans dat je iemand vergeet uit te nodigen. 

Feestversiering voor een 16de verjaardag

Op gebied van feestversiering is er tegenwoordig enorm veel te krijgen, ook voor iemand die net 16 is geworden. Natuurlijk kun je allerlei slingers, ballonnen en vlaggenlijnen krijgen. Maar er zijn nog veel meer feestelijke artikelen te vinden. Wat dacht je van party rozetten, een gevelvlag of buttons? Natuurlijk staat over met grote cijfers 16 op! Wil je de gasten iets speciaals bieden of op een unieke wijze ontvangen? Dan kun je ook een rode loper huren of een loper in een andere kleur! Of wat dacht je van een ballonnenboog?

Natuurlijk hoort er ook een taart bij een 16de verjaardagsfeest. Vier je het feest groots, dan hoort daar ook een enorme taart bij. Je kunt bijvoorbeeld een mooie stapeltaart laten maken met 16 in grote cijfers erop. 

Leuke ideeën voor een 16de verjaardag

Kun je wel wat ideeën gebruiken voor een leuk feest voor je 16 jarige zoon of dochter. Dit zijn enkele voorbeelden: 

 1. Vier je het feest in de zomer? Vier het buiten met een Hawaï thema!; 
 2. Een galafeest is heel leuk voor een 16de verjaardag;
 3. Vraag je kind of hij of zij het wilt vieren op een speciale locatie;
 4. Niet ieder kind houdt van harde muziek en dansen. Een chill barbecue feest is dan misschien leuk;
 5. Huur een DJ of artiest;
 6. Laat je zoon of dochter met een limo naar de locatie brengen;
 7. Veel kinderen houden van gamen; bouw je woonkamer om tot een ware gameroom inclusief drank en hapjes en de kids zijn blij!;
 8. Een make-up party is heel leuk voor meiden;
 9. Heb je een stoere zoon die het liefst buiten leeft? Ga dan survivallen met een groep of doe een andere buitenactiviteit. 

Leuke themafeesten voor een 16-jarige

Themafeesten zijn heel populair, het is erg leuk om te organiseren en de gasten zijn onmiddellijk in de stemming. Enkele ideeën voor thema’s zijn:

 1. Carnaval
 2. Foute Party en Jaren 70 / 80 Feest
 3. Halloween
 4. Hawaii en Tropisch
 5. Kerst en Nieuwjaar
 6. Landen
 7. Oktoberfeest / Tirolerfeest

Checklist voor het feest

Bij het organiseren van een feest komt een hoop kijken. De kans is groot dat je dan iets vergeet. Maak gebruik van onze handige checklist zodat jouw feest een groot succes wordt. 

Checklist 16de verjaardag:

 1. Gastenlijst en uitnodigingen;
 2. Waar ga je het vieren? Eventuele locatie regelen;
 3. Speciaal thema?
 4. Wat voor muziek wordt er gedraaid? Playlist, DJ of live muziek?
 5. Eten en drinken;
 6. Vermaak gasten; spellen, films, games etc;
 7. Hoe wordt het feest vastgelegd? Fotograaf inhuren, wegwerpcamera’s of misschien wel een photobooth
 8. Verjaardag versiering.

Verjaardag versiering bij Feestwinkel De Goede Keus

Hoe je een verjaardag ook wilt vieren, bij een 16de verjaardag hoort natuurlijk passende versiering. Feestwinkel De Goede Keus is specialist in feestelijke artikelen. Voor allerlei feestelijke gelegenheden kun je bij ons terecht. Kijk eens rustig rond in ons enorme online assortiment. Heb je leuke artikelen kunnen vinden? Je kunt alles bij ons online bestellen, wij verzenden het vanaf €35 gratis bij je thuis. Wij doen ook aan verhuur, bijvoorbeeld van een rode loper of een photobooth. Op onze site kun je er alles over lezen. 

Wil je onze artikelen liever een keer in het echt bekijken? Kom dan bij ons langs in Heino, we zien je graag verschijnen!