Pensioen

In de rubriek Pensioen zie je leuke versiering, accessoires en kleine cadeautjes voor iemand die stopt met werken. Na een mooie carrière verdient hij of zij een waardig afscheid. Versier de ruimte met leuke slingers en ballonnen. We hebben alles duidelijk gerubriceerd zodat je makkelijk en snel kunt zoeken. Het assortiment wordt met regelmaat vernieuwd en aangevuld zodat het altijd leuk blijft om deze rubriek te bekijken.

Bestel via de webshop of kom langs in onze winkel in Heino. 10 minuutjes rijden vanaf Zwolle en gratis parkeren.  

Actieve filters

Ga je binnenkort met pensioen? Dat vraagt om een feestje met natuurlijk versiering pensioen in het hele huis. Je zou het zelfs kunnen vieren door op reis te gaan. Het is een hele prestatie om je hele leven gewerkt te hebben, daarom is het ook een tijd om te bezinnen. Je kunt gaan genieten van het leven, heerlijk ontspannen en bewust zijn van het feit dat alles mogelijk is en niets meer moet. In dit blog kun je lezen hoe je een leuk pensioenfeestje kunt organiseren en hoe je de eerste tijd van het pensioen kunt besteden. 

Organiseer een pensioenfeestje

Er zijn meerdere manieren waarop je een pensioenfeest kunt vieren. Je kunt het klein en intiem houden door directe collega’s en familieleden uit te nodigen, maar je kunt ook groots uitpakken. Dan kun je bijvoorbeeld alle collega’s, klanten, familie, buren, vrienden en kennissen uitnodigen. Op zo’n feest mag de toepasselijke versiering voor pensioen natuurlijk niet ontbreken. Het is ook een leuk idee om het thema van het feest te laten bepalen door het beroep wat je jarenlang uitgeoefend hebt. Werkte je in de reiswereld? Laat dan iedereen verschijnen in kleding van een ander land. 

Boek een reis

Tijdens je professionele carrière is het heel moeilijk om de wereld te verkennen. Het is een wens van velen, maar slechts weinigen doen het. Nu heb je de tijd om echt die gebieden van de wereld te ontdekken die al jaren een aantrekkingskracht op je hadden. Je hebt niet meer te maken met het hoogseizoen, dus je kunt op veel voordeligere wijze de hele wereld rond. 

Relax en kom eens echt tot rust

Als je met pensioen gaat dan heb je ineens veel meer vrijheid. Je zult zien dat je de eerste dagen nog steeds op dezelfde tijd op staat, maar het hoeft niet meer. Wees je bewust van deze rust, relax en dwing jezelf om tot rust te komen. Zet geen wekker meer, douche pas als je zin hebt, lees uitgebreid de krant met een kop koffie en doe waar je zin in hebt. Onthaasten is het codewoord! 

Stel een boek vol herinneringen samen

Je zult heel wat bereikt hebben in je leven tot je pensioen; een gezin grootgebracht, een mooie carrière opgebouwd. Verzamel alle foto’s, kaarten, diploma’s, krantenknipsels en dergelijke en breng ze samen in een mooi fotoboek. Schrijf de datums en herinneringen erbij en je hebt voor altijd een prachtig boek om van te genieten. 

Schrijf een boek of start een blog

Heb je altijd al een boek willen schrijven? Dan is dit de ideale tijd om eraan te beginnen. Het is ook een mooi moment om erover na te denken hoe je later herinnerd wilt worden. Wat voor kennis heb je opgedaan waar de jongere generatie iets aan heeft? Welke carrière tips kun je andere mensen meegeven?  Iedereen heeft zijn eigen verhaal, als je van schrijven houdt, breng het dan naar buiten. Je kunt een boek gaan schrijven, maar je zou natuurlijk ook een blog kunnen starten. 

Wat je voor beroep deed, zal waarschijnlijk niet je enige interesse zijn in je leven. Meestal hebben we te weinig tijd om onze andere interesses te laten ontwikkelen. Nu je met pensioen bent gegaan, kan dat ineens wel. Misschien heb je altijd al eens een instrument willen leren spelen, een cursus kunstgeschiedenis doen of goed willen leren fotograferen. Je kunt op zoek gaan naar instellingen die deze opleidingen geven, maar je zou ook een online cursus kunnen volgen. 

Ga iets nieuws proberen

Door nieuwe ervaringen te hebben houdt je de geest jong. Je hebt er vast wel eens over nagedacht wat je nog zou willen doen in je leven. Stel zo’n bucketlist gewoon samen en neem jezelf voor om ze één voor één af te strepen. Dat hoeft dan echt niet te gaan om extreme dingen zoals parachutespringen. Voor sommigen is het al heel wat om eindelijk te leren koken, om een nieuwe cultuur te ontdekken in een ander land of om een andere taal te leren. Door regelmatig nieuwe ervaringen te hebben zorg je ervoor dat verveling wegblijft. 

Doe vrijwilligerswerk

Als je zelf nog heel veel kan, dan is het fijn om andere mensen te helpen. Sommige mensen die met pensioen gaan missen het vele contact met andere mensen. Dit zou je kunnen opvangen door vrijwilligerswerk te doen. Iets terug kunnen geven geeft een groot gevoel van waardering. Misschien weet je een mooie instelling waar je veel om geeft of je zou jongeren kunnen helpen met de ervaring die jij hebt. 

Geniet van de kleinkinderen

Grootouders genieten altijd enorm van hun kleinkinderen. Nu je met pensioen bent gegaan heb je nog meer tijd om van ze te genieten. Misschien zou je zelfs kunnen helpen met de opvang van de kleinkinderen. Je hoeft natuurlijk geen vaste babysitter te zijn, maar een grotere rol in de opvoeding is altijd leuk! 

Denk na over de komende jaren

Het pensioen is een nieuwe start van het leven. Je hoeft niet meer naar het werk en kan gaan doen wat je wilt. Dat betekent ontspanning, genieten, tijd voor je hobby’s, meer tijd voor je partner en kinderen, reizen en alle plannen die je maar had. Denk goed na over hoe je de rest van je leven zou willen spenderen. 

Versiering pensioen

Mag je zelf binnenkort je pensioen vieren? Ben je op zoek naar versiering pensioen voor je partner, collega of ouder? Feestwinkel De Goede Keus heeft een enorm assortiment aan feestartikelen. Wij verkopen ballonnen, vlaggenlijnen en andere versieringen voor verjaardagen, geboortes, themafeesten en andere feestelijke gelegenheden zoals het pensioen. Kijk eens rustig rond in ons enorme aanbod. Je kunt onze artikelen kopen in onze webshop. Wij verzenden gratis vanaf €35. Wil je liever onze feestelijke artikelen in het echt bekijken? Kom dan naar onze winkel in Heino!