Feestboog of Huwelijksboog

Feestboog of Huwelijksboog

Een schitterende kant en klare Huwelijksboog / Feestboog / Ereboog. Opgemaakt met fraai natuurgetrouw (kunst) dennengroen zodat de boog direkt klaar is voor gebruik. Makkelijker kan het niet !

€ 25,00
(incl. btw)
Huren?

Feestboog of Huwelijksboog

Wil jij het jezelf makkelijk maken met deze Feestboog of Huwelijksboog ? Een werkelijk schitterende groene Ereboog zodat jij alleen nog hoeft te decoreren. Opgemaakt met fraai natuurgetrouw (kunst) dennengroen waardoor de boog in de basis direct klaar is voor gebruik. Makkelijker kan niet zodat jij meteen kunt beginnen met het versieren van de boog! Je kunt de boog persoonlijk maken door het zelf toevoegen van roosjes of ballonnen (zie grote foto). Wij verkopen ook diverse schilden en ballonnen om aan de boog op te hangen. Zeer geschikt voor een bruiloft, trouwfeest, jubileum, verjaardag of opening van een bedrijf ! Extra fraai in combinatie met een rode loper en afzetpaaltjes.

Milieu en Tijd : Geen onnodige verspilling van echte dennentakken, beter voor de natuur en het milieu, maar zeker ook tijdwinst want deze boog staat binnen 5 minuten klaar.

Afmeting uitwendig : +/- 260 x 185 cm. (hoogte x breedte)     netto doorloopmaat : 220 x 130 cm. (h x b)

Tarieven inclusief BTW in 2024:

  • Transport binnen Heino: € 15,00 voor het bezorgen en opbouwen van de 3 delige boog en € 15,00 voor het terughalen. Buiten Heino rekenen wij € 0,35 per km. extra (heen en terug), tot een maximum van 25 km. rondom Heino. Bij afstanden van meer dan 25 km. bespreken wij graag de mogelijkheden en tarieven.
  • Voor het ter plekke monteren van accessoires, zoals b.v. een huldeschild of folie balloncijfers, berekenen wij een toeslag in overleg.
  • Als extra service bezorgen we ook op zondag, dit kost 10,00 meer.

Wanneer je de 3-delige boog zelf wilt vervoeren, dien je te beschikken over een ruime bestelbus of aanhangwagen.

1 dag =  ’s morgens halen , ’s avonds terugbrengen (op dezelfde datum)

2 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 2 terugbrengen

3 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 3 terugbrengen

4 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 4 terugbrengen

5 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 5 terugbrengen

6 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 6 terugbrengen

7 dagen = dag 1 halen , in de loop van dag 7 terugbrengen

Waar Komt Het Gebruik Van Een Feestboog Vandaan?

Bij feestelijke gelegenheden worden vaak bepaalde tradities gebruikt. Vaak is iets zo normaal geworden dat je er eigenlijk niet meer over nadenkt. Voorbeelden hiervan zijn de beschuit met muisjes als er een kindje is geboren of een Abraham of Sarah als iemand 50 is geworden. Ook bij de viering van een bruiloft bestaan bepaalde tradities. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gooien en vangen van het huwelijksboeket of het opzetten van een feestboog. 

Een feestboog staat ook wel bekend onder andere namen zoals huwelijksboog of jubileumboog. Het is een boog gemaakt van het groen van bepaalde planten en bomen. De boog wordt geplaatst voor de voordeur van het huwelijkspaar. Maar waar komt dit gebruik eigenlijk vandaan? In dit blog kun je er alles over lezen.  

Waar komt het gebruik van een feestboog vandaan?

Het plaatsen van een feestboog is een oude traditie die vooral in het oosten van Nederland werd en nog steeds wordt gedaan. Het is een gebruik dat vooral een sociaal aspect heeft. Familie, buren en plaatselijke bewoners komen samen om een boog te maken als een jong stel gaat trouwen. Hierbij wordt volgens traditie een duidelijke taakverdeling gebruikt. De mannen gaan op pad om groen te verzamelen en hiermee een boog te maken. Vrouwen van de gemeenschap vouwen roosjes die in de boog geplaatst worden. Deze roosjes worden gemaakt van crêpepapier. Dit wordt allemaal op de avond voor de huwelijksdag gedaan. 

Op bepaalde dagen wordt de boog opnieuw geplaatst, zoals tijdens een huwelijksjubileum. Aan de bovenkant van de boog wordt in het midden dan een huldeschild geplaatst wat de feestelijke gelegenheid aangeeft. 

Het zelf maken van een feestboog is een oude traditie die steeds minder wordt gedaan. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om een boog te huren of kopen. 

Het versieren van de feestboog

Het maken van feestbogen of huwelijksbogen is een traditie dat zijn oorsprong vind in Twente en de achterhoek. In dorpen als Holten en Rijssen leeft deze traditie nog altijd voort. Ook het maken van roosjes die in de boog geplaatst worden kent men hier nog altijd. Dit zijn vrolijke roosjes die door vrouwen van de dorpen gevouwen worden van crêpepapier. Als ze gevouwen zijn dan worden deze in de feestboog bevestigd om de boog op te fleuren. 

Dit is een prachtige traditie om voort te zetten, maar tegenwoordig hebben mensen er minder tijd voor. Bovendien wordt het gebruik vaak als ouderwets gezien. Een mooi en modern alternatief zijn ballonnen. Deze zou je in een echte boog kunnen bevestigen, maar natuurlijk ook in een moderne boog die je gehuurd hebt. 

Een kant en klare feestboog huren

Wil je binnenkort een huwelijksfeest of jubileum organiseren en ben je daarvoor op zoek naar een feestboog? Bij feestwinkel De Goede Keus kun je een klant en klare feestboog huren. Deze is gemaakt van natuurgetrouw kunst dennengroen en staat op een stevig en stabiel systeem. 

Het is erg leuk om de boog zelf te personaliseren. Dat kun je doen door bovenaan een toepasselijk huldeschild te bevestigen of door ballonnen en roosjes in de boog te doen. Al deze artikelen kun je bij ons bestellen. Tevens kun je de feestboog heel mooi combineren met een rode loper en afzetpaaltjes. Een huwelijksboog bestel je eenvoudig via onze website. Wil je onze boog het liefst eerst in het echt bekijken? Kom dan naar onze winkel in Heino, dat ligt slechts 10 minuten van Zwolle. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor de deur. 

Feestboog of Huwelijksboog
Nieuw product

Datasheet

slide_template
default

Specifieke referenties