Wat gaat het worden

De vraag is, wat gaat het worden? Maak de visite nieuwsgierig en verpak je boodschap in een ballon omdat je graag hun reactie wilt zien. Versier de ruimte met vlaggetjes zodat iedereen al in de stemming komt. Laat een knallende party popper bekend maken of het een jongetje of meisje gaat worden. Roze of blauw, een jongen of meisje, maak op een originele manier bekend wat het gaat worden. Of je de bekendmaking nu in familieverband of in een groot gezelschap meldt, hier vind je altijd iets aparts. Maak het spectaculair met roze of blauwe confetti in een knallende zwarte ballon.

Actieve filters

Zoek je naar een manier om het geslacht van jullie baby op een spectaculaire en originele manier bekend te maken? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we handige tips voor een onvergetelijke gender reveal party, met inspiratie voor spelletjes, hapjes en manieren om het geslacht van je baby bekend te maken.

Wat is een gender reveal party?

Net als de baby shower komt ook de gender reveal party oorspronkelijk uit Amerika. Gender reveal party betekent letterlijk een feestje voor het onthullen van het geslacht van je baby. Het is een geweldige manier om in één keer al je vrienden en familieleden te vertellen of jullie een jongen of een meisje krijgen. In sommige gevallen weet je als ouders tijdens de gender reveal party ook nog niet of je een jongen of meisje krijgt; dit maakt het feestje extra bijzonder! Een gender reveal party vindt in de meeste gevallen plaats na de 20 weken echo. Dit is namelijk het moment dat het geslacht van de baby vastgesteld kan worden. Weet je zeker dat alles goed is met de baby en vind je het leuk om een feestje te geven? Lees dan snel verder voor een handig stappenplan.

Stap 1: Wie nodig je uit?

Bij het organiseren van een gender reveal party is het allereerst belangrijk om na te denken wie je er allemaal bij wilt hebben. Hou je het klein, of pak je het liever groots aan? Zorg er in ieder geval voor dat je alleen de mensen uitnodigt bij wie je echt een goed gevoel hebt. Voel je niet verplicht om bepaalde mensen uit te nodigen. Het is jullie feestje en jullie bepalen wie hiervoor uitgenodigd worden. Verder is het belangrijk om na te denken waar je de gender reveal party wilt houden, thuis of op een externe locatie? Wil je zelf vooraf het geslacht weten? Of wil je tegelijkertijd met je gasten verrast worden?

Stap 2: Hapjes en drankjes

Als je weet hoeveel mensen er aanwezig zullen zijn dan kun je gaan nadenken over de hapjes en de drankjes. Het is hartstikke leuk om naast de standaard dranken, zoals fris, koffie en thee, ook blauwe en roze limonade te serveren. Hetzelfde geldt voor de versnaperingen. Wat dacht je bijvoorbeeld van roze koeken, cupcakes met roze of blauwe slagroom of blauwe of roze popcorn?

Stap 3: Kies de juiste versiering

Wat is een feestje zonder slingers? Als je een gender reveal party organiseert dan hoort hier natuurlijk een passende versiering bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van blauwe en roze ballonnen, vlaggetjes in het roze en blauw of gewoon een neutrale kleur?

gender reveal party

Stap 4: Bedenk leuke spelletjes

Voordat je het geslacht van de baby bekend maakt, is het leuk om met de gasten een paar spelletjes te doen. Dit is vooral leuk als er ook kinderen aanwezig zijn op de gender reveal party. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de volgende spelletjes: · Organiseer een quiz, waarbij er vragen beantwoord moeten worden over feitjes over jongens en meisjes baby's, de verzorging van een baby en wat de verschillen zijn tussen mannen en vrouwen; · Bekijk de 20 weken echo en voorspel het geslacht van de baby; · Speel Pictionary in babythema; · Hints; · Babywoorden scramble.

Stap 5: Bepaal wie de foto’s maakt

Op het moment van de gender reveal wil je natuurlijk wel dat dit goed op foto vastgelegd wordt. Het is daarom belangrijk om van tevoren goed na te denken over wie je hiervoor wilt vragen. Je kunt ook aan meerdere mensen vragen of ze het moment willen vastleggen, of een fotograaf inhuren.

Stap 6: Bedenk hoe je het geslacht bekend wilt maken

Dit is natuurlijk het leukste gedeelte van de gender reveal party; bekendmaken of jullie een jongen of een meisje krijgen. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Wil je zelf ook pas tijdens de party het geslacht weten? Laat dan iemand anders de gender reveal organiseren. Je kunt bijvoorbeeld aan de verloskundige vragen of ze het geslacht op een papiertje wil schrijven en dit in een envelop wil stoppen. Deze envelop geef je dan aan degene die de gender reveal party organiseert. Er zijn verschillende manieren om het geslacht van jullie baby bekend te maken: Party Poppers met blauwe of roze confetti; Piñata; Kraskaarten; Gender reveal taart (aan de buitenkant zie je niets, maar aan de binnenkant is de taart roze of blauw); Ballonnen met confetti die je kan laten knallen; Een rookbom in de kleur roze of blauw (geweldig voor op de foto’s); Een doos vol roze of blauwe ballonnen die je opent tijdens de gender reveal party; Oreo’s met een roze of blauwe binnenkant van muisjes of hagelslag; Graffiti; dek de buitenkant van de spuitbus af met karton, zodat je niet kunt zien welke kleur het is; Darts met ballonnen; in één van de ballonnen stop je confetti in het roze of blauw. Door de ballonnen één voor één kapot te schieten kom je er vanzelf achter of het een jongen of meisje is!

Gender reveal party versiering bij Feestwinkel De Goede Keus

Organiseer je een gender reveal party? Vergeet dan niet de decoratie! Wat is een gender reveal party zonder versiering? Feestwinkel De Goede Keus is een familiebedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in de verkoop en verhuur van feestartikelen. Het assortiment bestaat uit artikelen voor geboorte, huwelijk, verjaardagen, gender reveal party’s en nog veel meer. Onze specialiteit is ballondecoratie. We leveren de mooiste pilaren, bogen en gevulde cadeau-ballonnen, ook voor jullie gender reveal party! Ben je op zoek naar versiering voor een gender reveal party? Kijk dan eens rustig rond in ons online assortiment of kom langs in één van onze winkels.