Jongen geboren

Een babyshowergender reveal party of is er een jongen geboren? In deze rubriek vind je echt van alles zodat je bekend kunt maken dat er een jongetje komt of is geboren. Van blauwe ballon tot blauwe slingers waardoor deze geboorte zal niemand ontgaan. Leuke schilden en andere versiering kleuren de omgeving jongetjes blauw omdat jij trots bent dat jouw boy is geboren. Kijk in deze rubriek voor de leukste versiering omdat de geboorte van jouw zoon gewoon gezien moet worden. Zowel voor buitenversiering als binnenversiering hebben wij hier een geweldig aanbod.

Cadeaus jongen geboren

Ook kleine cadeautjes voor bij voorbeeld het kraambezoek of kraampakket tref je hier aan. Opa of oma geworden? Verras de ouders of je kleinzoon met iets leuks uit onze webshop.

Actieve filters

Het is een jongen! Als jullie een zoon hebben gekregen dan mag dat natuurlijk gevierd worden. Maar hoe vier je dat? Je wilt het liefst niet dat je wekenlang mensen over de vloer krijgt om je zoon te bewonderen. Dat betekent dat je het best een kraamfeest kunt organiseren. Hoe doe je dat en wat heb je daarbij nodig? Natuurlijk heb je een versiering met jongen geboren nodig, maar er zijn veel meer mogelijkheden. In dit blog kun je er alles over lezen.

Hoe noem je een geboortefeest?

Er bestaan verschillende namen voor de feesten die gehouden voor de geboorte van een kind. Een kraamfeest, een newborn party of een babyborrel; de naam maakt niet uit, het zijn allemaal feesten om mensen uit te nodigen om jullie te feliciteren en je jongen te bewonderen. Als je een kraamfeest houdt, dan kan dat op alle momenten van de dag. Kies het tijdstip dat voor jou het best uitkomt. Een babyborrel wordt over het algemeen in de namiddag of vroeg in de avond gehouden. Je zou dan een welkomstdrankje en hapjes kunnen klaarzetten voor je gasten. Weer eens iets anders dan de beschuit en blauwe muisjes bij een kraamfeest.

Kraamfeest voor een jongen organiseren

Wat voor feestje voor de geboorte van je zoon je ook organiseert, je wilt natuurlijk wel dat het gezellig wordt. Een geboortefeest kun je gewoon thuis organiseren, dat is wel zo prettig, want zowel jouw zoon en jij willen in deze periode het liefst thuis zijn. Alle benodigdheden voor het feest kun je gewoon online bestellen, zo wordt het thuis bezorgd en hoef je niet op zoek naar passende versiering. Daarnaast geven wij je een handige checklist zodat je niets vergeet voor het feest. Alles wat jij hoeft te doen is genieten van je pasgeboren zoon!

Checklist voor viering van geboorte van een zoon

Weten jullie al dat jullie een zoon gaan krijgen? Dan kunnen jullie al van tevoren gerichte aankopen doen voor de versiering van jullie huis. Was het voor jullie ook nog een verrassing? Dan doe je er goed aan om zo snel mogelijk versiering voor jongen geboren aan te schaffen. Start daarna met het organiseren van het geboortefeest. Er moet namelijk een hoop gebeuren. Hier volgt een checklist die jou kan helpen om het overzichtelijk te houden.

geboorte viering jongen

Maak een gastenlijst

Wie wil je allemaal voor het feestje uitnodigen? Door op tijd deze lijst samen te stellen verklein je de kans dat je mensen per ongeluk vergeet.

Zorg dat de uitnodigen klaar liggen

Een goed idee is om te zorgen dat de uitnodigingskaarten alvast klaar liggen. Zeker wanneer je speciale kaarten wilt sturen zoals zelfgemaakte kaarten. Misschien wil je een speciaal gedicht op de kaart laten drukken? Van tevoren kun je al een hoop regelen, details zoals tijdstip van geboorte en datum van feest kun je altijd later invullen.

Wat wil je de gasten bieden?

Bedenk van tevoren wat jij jouw gasten tijdens het feest wilt aanbieden. Beschuit met muisjes zijn natuurlijk standaard, maar er bestaan veel meer mogelijkheden. Denk dan bijvoorbeeld aan blauwe drankjes, een grote taart met jongen geboren of speciale hartige hapjes. Vergeet ook niet alle versiering die daarbij hoort zoals bijvoorbeeld geboorte jongen prikkers.

Thuis of toch op een locatie?

Kraamfeesten worden meestal thuis gevierd, maar dat betekent niet dat jij dit ook hoeft te doen. Misschien heb je thuis onvoldoende ruimte voor gasten of wil je niet dat je na het feest het hele huis moet opruimen? Een locatie huren is dan een heel goed idee, meestal mag je de locatie zelf versieren.

Zorg dat je voldoende hulp hebt

Een feest organiseren betekent vaak dat je zelf de hele tijd bezig bent met het serveren van hapjes en drankjes. Bij een geboortefeest is dat niet de bedoeling, jij wil liever je pasgeboren aan je gasten showen. Het is dan erg handig als er mensen zijn die bepaalde zorg uit handen nemen. Ouders, vrienden of familieleden willen daar vast graag bij helpen.

Versiering jongen geboren

Op gebied van geboorteversiering is er zoveel te krijgen. Neem rustig de tijd om te kijken wat allemaal mogelijk is en maak dan je keus. Je zou je gasten ook een kleinigheid kunnen aanbieden als aandenken, zoals bijvoorbeeld een sleutelhanger met kleine blauwe sneakers eraan.

Ballonnen en slingers voor geboorte zoon

Mooie slingers en ballonnen mogen natuurlijk niet ontbreken als versiering voor de geboorte van een jongen. Traditioneel wordt er gekozen voor blauwe versiering. Dit is in allerlei soorten te krijgen; neon letters slingers, vlaggenlijnen met blauwe vlaggetjes, tekstslingers, fotoslingers en afzetlinten. Natuurlijk kun je ook allerlei ballonnen krijgen zoals confettiballonnen, folieballonnen en ballonnen in bepaalde vormen en in allerlei tinten blauw, eventueel met opdruk. Wat ook erg leuk is om te doen is een ballonnenboog vol met witte en blauwe ballonnen neerzetten. Dit kan voor de voordeur van je woning of ingang van de locatie waar je het viert. De blauwe kleur is traditie als het gaat om de geboorte van een zoon, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere kleur.

Kies voor gemak: Bestel versiering jongen geboren bij een feestwinkel

In de periode rond de geboorte van je kind heb je het druk zat. Onze checklist helpt jou om goede keuzes te kunnen maken en om niets te vergeten. Denk voor het feest ook aan benodigdheden als bordjes, bekers, bestek, tafels en tafelkleden. Zo kun je het gehele feest in stijl vieren. Maak het jezelf niet te lastig, je hoeft niet dagenlang op pad om alle materialen voor het feest bij elkaar te zoeken. Feestwinkel De Goede Keus kan je daarbij helpen. Wij hebben namelijk alles in huis om de geboorte van jouw zoon op mooie wijze te vieren. Kijk eens rustig op onze website onder het kopje jongen geboren. Je vindt dan alles wat je nodig hebt op het geboortefeest. Vanaf €35 verzenden wij gratis door het hele land.