Babyshower versiering

Een leuk versierde babyshower is altijd een hele aangename verrassing voor de aanstaande moeder. Tijdens de babyshower kunnen er activiteiten worden gehouden zoals een high tea, verwen/beautymiddag, rompers en slabbetjes versieren, zwangere buik beschilderen of er worden babyshowerspelletjes gespeeld zoals ‘’How big is the baby bump?’’ en een echte klassieker is ‘’Van wie is deze babyfoto?’’.

Uitgebreid aanbod Babyshower versiering

Met onze babyshower versiering zal jouw vriendin/familielid compleet onder de indruk zijn. Hang de leuke vlaggetjes (roze of blauwe) en ballonnen (roze of blauwe) op in de ruimte en de zwangere zal perplex staan bij binnenkomst. De tafel kan versierd worden met de roze of blauwe bordjes en het gezellige tafelkleed. Heb je lekkere hapjes gemaakt? De hapjes maak je nog feestelijker met de prikkers in het roze of blauw en wordt het een vrolijk gezicht. Met de babyshower versiering van Feestwinkel De Goede Keus zit je altijd goed!

Actieve filters

Ben je zwanger? Dan is er natuurlijk niets leuker dan dit nieuws te delen met al je vrienden en familie. Een baby krijgen is niet zomaar iets; het is een bijzondere gebeurtenis die op een bijzondere manier gevierd moet worden. Wil je een babyshower organiseren voor iemand die zwanger is? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven we de leukste en origineelste ideeën voor het organiseren van een babyshower. Denk aan de leukste babyshower versieringen en spelletjes en activiteiten.

Wat is een babyshower?

Voordat we je de leukste ideeën voor een babyshower versiering geven, gaan we wat dieper in op wat een babyshower eigenlijk is en waar het vandaan komt. Oorspronkelijk komt de term babyshower uit de Verenigde Staten. Een babyshower is bedoeld om de aanstaande moeder te verwennen en te verrassen met een feestje. Tegenwoordig wordt voor iedere zwangerschap een babyshower gegeven, terwijl het vroeger heel normaal was om alleen een babyshower te geven bij de eerste baby. Maar zeg nu eerlijk; iedere baby verdient toch een babyshower, of het nu om je eerste kindje of je vierde kindje gaat. We zeggen nu wel dat de baby een feestje verdiend, maar eigenlijk is de babyshower bedoeld om de aanstaande moeder te verwennen en in het zonnetje te zetten. Tijdens een babyshower worden vriendinnen en vrouwelijke familieleden uitgenodigd en wordt de zwangere voorbereid op het aanstaande moederschap. Door middel van een quiz of leuke spelletjes wordt de kennis van de aanstaande moeder getest en er worden cadeautjes meegenomen, zowel voor de moeder als voor de baby. Eén van de populairste cadeaus om te geven tijdens een babyshower is een luiertaart. Daarnaast zorgt degene die de babyshower organiseert voor de babyshower versiering, zoals bijvoorbeeld vlaggetjes, ballonnen en bordjes.

Wat kun je allemaal doen op een babyshower?

In de 7e of 8e maand van de zwangerschap wordt in de meeste gevallen een babyshower gegeven, vaak wanneer de aanstaande moeder met zwangerschapsverlof gaat. Naast dat op een babyshower versiering erg belangrijk is, worden er voornamelijk spelletjes gespeeld. Deze spelletjes zijn gebaseerd op de aanstaande moeder, de baby of de zwangerschap. Niet alle aanstaande moeders vinden dit soort quizzen en spelletjes leuk, dus als jij een babyshower organiseert, dan is het verstandig om vooraf even te peilen bij de zwangere. Het zou zonde zijn van alle energie als je de hele dag vol hebt gepland met spelletjes waar de aanstaande moeder helemaal niet op zit te wachten. Wat ook populair is op een babyshower is het doen van een voorspelling. Deze voorspelling is dan gebaseerd op bijvoorbeeld het geslacht, de naam van de baby of de datum van de geboorte.

originele babyshower

Leuke ideeën voor een babyshower

Opzoek naar wat leuke ideeën voor een originele babyshower? Lees dan verder ;) 

Babyshower versiering; maak de dag compleet met mooie versiering

Een babyshower zonder versiering? Een beetje saai als je het ons vraagt. Je hoeft natuurlijk niet helemaal los te gaan, maar je kunt de babyshower opleuken met leuke versiering. Denk dan bijvoorbeeld aan vlaggetjes, ballonnen of bordjes. Als het geslacht van de baby al bekend is, dan is het natuurlijk leuk om de hele babyshower versiering in het roze of blauw te doen. Is het geslacht nog niet bekend, dan kies je uiteraard voor neutrale kleuren. Wil je de gasten nog even in spanning laten, dan kun je ook kiezen voor een combinatie van blauwe en roze vlaggetjes en ballonnen. Wil je de babyshower versiering echt persoonlijk maken? Dan is het een idee om slingers te maken met eigen foto’s en tekst. Ook het uitnodigingskaartje voor de babyshower zou je zelf kunnen ontwerpen. Je kunt een leuke boodschap in de slingers verwerken, maar ook de naam van het toekomstige kindje (als de naam als bekend is).

Rompertjes verven; een leuke en gezellige activiteit

Een leuke activiteit om te doen op een babyshower is het verven van rompertjes. Koop hiervoor wat witte rompertjes zonder opdruk en wat verf of stiften die je kunt gebruiken voor het bewerken van kleding. Geef elke gast een rompertje en laat ze hun eigen ontwerp maken voor de aanstaande baby. Denk dan bijvoorbeeld aan een mooie boodschap, of gewoon een lekker gek ontwerp. Voor de aanstaande moeder is dit een leuke manier om met veel plezier terug te kunnen kijken op een mooie babyshower.

Raad de uitgerekende datum!

Een andere leuke activiteit is het raden van de uitgerekende datum. Je kunt hiervoor een groot bord maken met een kalender. Op deze kalender vermeld je dan de datum waarop je uitgerekend bent. Deze datum wordt natuurlijk verborgen voor de gasten, zodat ze kunnen raden wanneer de uitgerekende datum is. De winnaar krijgt een klein cadeautje. Dit is een extra spannende manier om kenbaar te maken wanneer je jouw kindje verwacht.

Een eigen gemaakte photobooth

Een eigen gemaakte photobooth; wat is er nu leuker dan dat? Het is een fantastische manier om een speciale dag vast te leggen. Een foto frame kun je heel gemakkelijk zelf maken. Je snijdt het frame gewoon uit een groot stuk karton en verft deze dan in een leuke kleur of met een grappige tekst. Denk dan bijvoorbeeld aan leuke quotes en attributen als baby slabbetjes en speentjes. Je kunt het frame vervolgens aan het plafond ophangen aan touwtjes met haakjes. Je kunt het frame ook laten vasthouden door je gasten. Je kunt je gasten zelf laten kiezen hoe ze op de foto willen. Je zou de foto’s kunnen maken met een polaroid camera, maar natuurlijk ook gewoon met je telefoon. Wil je liever een photobooth huren? Dan kan dat natuurlijk ook.

Babyshower versiering bij Feestwinkel De Goede Keus

Feestwinkel De Goede Keus is een familiebedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in de verkoop en verhuur van feestartikelen. Het assortiment bestaat uit artikelen voor geboorte, huwelijk, verjaardagen, gender reveal party’s en nog veel meer. Onze specialiteit is ballondecoratie. We leveren de mooiste pilaren, bogen en gevulde cadeau-ballonnen. Ben je op zoek naar versiering voor een babyshower? Kijk dan eens rustig rond in ons online assortiment of kom langs in één van onze winkels.